Jak zadbać o swój punkt gastronomiczny?
Decydując się na prowadzenie własnego punktu gastronomicznego, należy zadbać nie tylko o najlepszą jakość serwowanego jedzenia. Istotne okazuje się również wyposażenie, które pozwoli na przechowywanie składników, jak i utrzymanie właściwej czystości oraz higieny. Przygotowujesz się do nadchodzącego sezonu? Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę!
Czy separator membranowy sprawdzi się w twojej działalności?
Prowadząc własny punkt spożywczo gastronomiczny, powinno się zwrócić uwagę na odpowiednie wyposażenie. To zapewni nie tylko dużo większą jakość, ale również niejednokrotnie ułatwi podejmowanie poszczególnych działań. Wśród elementów, które z całą pewnością znajdą swoje zastosowanie można wyróżnić separator membranowy. Do wyboru udostępnione zostały separatory jednoczęściowe, dwuczęściowe oraz separatory z powłoką o niezwykle silnej wytrzymałości. Jako przekaźniki ciśnienia, chronią maszyny pomiarowe i zapewniają wydajną pracę poszczególnych maszyn.
Czy warto inwestować w komory chłodnicze?
Komory chłodnicze powszechnie wykorzystywane są w różnego rodzaju punktach gastronomicznych, oraz usługowych, gdzie wymagane jest przechowywanie większej ilości żywności. Nowoczesne komory to doskonała alternatywa dla tradycyjnych lodówek. Ze względu na swoje gabaryty oraz budowę mają możliwość maksymalnego wykorzystania powierzchni. Dzięki temu wstawione w restauracji, szkole, bądź innej placówce ze stołówką mogą służyć jako samodzielny magazyn chłodniczy. Co więcej, producent umożliwia pełną personalizację urządzeń, co powoduje, że ich wymiary można bez problemu dopasować zarówno do dostępnych warunków, jak i potrzeb działalności.
Jak działają generatory ozonu?
Generatory ozonu to urządzenia, które skutecznie mogą oczyścić powietrze zarówno w pomieszczeniu, jak i innej zamkniętej przestrzeni. Celem ich użytkowania jest skuteczne zniwelowanie różnego rodzaju żywych organizmów, jak zarodki grzybów, pleśniawki, czy roztocza. Doskonale sprawdzają się również w usuwaniu nieprzyjemnych zapachów. Profesjonalne ozonatory doskonale rozbijają cząsteczki tlenu, łącząc je z azotem. Taka mieszanka rozpylana jest w powietrzu, niszcząc poszczególne cząsteczki problemowe. Cykliczne ozonowanie jest zalecane szczególnie w punktach gastronomicznych, u osób, które mają skłonności do alergii, w mieszkaniach i domach, gdzie widoczny jest grzyb bądź niedawno został usunięty, oraz pomieszczeniach użytkowanych przez zwierzęta. Wykorzystaj tę możliwość i zadbaj o odpowiednią jakość powietrza.